Finn Christensen

Kulturperler i Spanien

Du føres med ind på de mange store kendte – og også mindre kendte – kulturperler på min vej ned igennem Spanien. Og det bliver en rejse gennem en perlerække af kunst, arkitektur, historie, kultur og natur.

I Barcelona gælder det de store arkitektoniske perler som arkitekten Gaudi står bag, bl.a. den enestående katedral ’La Segrada de Familia’ og det imponerende ’Gaudis Hus’. Lidt nord for Barcelona går besøgene til den store spanske maler Dali’s Hus og hans store flotte museum. Sådan fortsætter foredraget ned gennem Spanien til Toledo, Sevilla, Cadiz, Malaga, Granada og Cordoba med vægt på den helt enestående kultur, som er opstået i kulturudvekslingen mellem den arabiske og kristne kultur gennem århundreder i det sydlige Spanien.

Hele vejen igennem sættes kunst og arkitektur ind i en større historisk sammenhæng, og som alt sammen bidrager til at forstå lidt mere af den verden, vi lever i. Og som et lille trumfkort får vi en bid med af den arabiske kultur på den anden side af Gibraltarstrædet – i Marokko.

Hvad enten du har været eller ikke været i Spanien før, så vil foredraget skabe overblik og indsigt i den spanske kultur.

Og foredraget er som altid bygget op på smukke, smukke fotos.

Scroll to Top