Kulturelle højdepunkter gennem Italien og Sicilien

    

Kulturelle højdepunkter gennem Italien og Sicilien.

I november 2018 pakkede jeg min bil og satte kursen over Alperne. Jeg har været i Italien utallige gange, men som historiker, fotograf og foredragsholder var der lige et par ting, som jeg ville se nærmere på.

Dette foredrag kommer til at handle om min tur ned gennem Europa og Italien – over Firenze i Toscana ned til Pompei og videre til det smukke Sicilien med Palermo og andre perler. Jeg sætter fokus på de store kulturelle og historiske højdepunkter, som Italien er så rig på. Og samtidig det smukke landskab hvorfra det hele stammer. Det bliver en tour de force gennem Italiens historie og kultur.

Sicilien er en perle for sig - få steder i Europa har historiens vingesus sat sit præg så markant. Grækerne, italienerne, araberne, normannerne, spaniolerne og mange flere har sat deres aftryk på Sicilien.

Det er et foredrag hvor kultur og historie bliver sat ind i overordnede rammer i forbindelse med hele den europæiske historie – alt fra Frederik den Stores betydning for den moderne europæiske historie – til Firenzes betydning for renæssancen og dermed også den europæiske og danske historie.