Finn Christensen

Cuba – og livet

‘Cuba og livet’ er titlen på en sang, som en rapper-gruppe udgav i 2020. En klar kommentar til en af Castros store taler, der hed ‘Fædrelandet eller døden’. De unge mennekser er trætte af det kommunistiske system, der ikke kan levere længere. Sidste år flygtede 300.000 ud af landet til USA. Især unge veluddannede mennesker.

Er det ved at være de sidste krampetrækninger for det sagnomspundne kommunistiske land? Salsa-musikken spiller i gaderne og trods faldende levestandard mødes man konstant af imødekommenhed og overskud. Det er svært for et vestligt menneske at forstå.

I foredraget bliver vi taget med gennem Cubas blodige og enestående historie fra kolonitiden, gennem diktaturer og kommunisme frem til i dag. Og på en større rejse gennem store dele af landet. I byerne og på landet. Og lytter til hvordan man ser på livet og dagligdagen. Det er farverigt, men hvor lang tid kan det kommunistiske system holde?.

Vi kommer selvfølgelig også på besøg på de forskellige kulturelle højdepunkter, herunder Hemingways Hus og Jorns vægmalerier i Det Historiske Arkiv i Havana.

Scroll to Top